Vi har mange danske retter, som smager fantastisk, såsom stegt flæsk med persille, frikadeller og brun sovs og mange andre. Men dermed sagt, så er det ikke unormalt, at vi også spiser kinesisk, thailandsk, og måske vietnamesisk i nyt og næ.
Asiatisk mad er yderst populært i Danmark
Det asiatiske mad er populært som aldrig før. Ikke nok, med at sushi er gået hen og blevet mange ynglingsmad. Asiatisk mad er nemt at lave, og ingredienser er begyndt at komme i de danske supermarkeder. Men hvis ikke de har de ønskede produkter, som du skal bruge, så findes der også et asiatisk supermarked. Her finder du alt lige fra nudler, grøntsager og diverse sovser.
Hvad indgår i asiatiske retter?
I asiatiske retter, indgår der ofte masser af grøntsager, nudler eller ris. Oftest er der godt smæld på smagen, i form af stærke krydderier, ikke mindst i sovsene. Men det helt stor kendetegn for en asiatisk ret er, at de er rige på grøntsager.
Indisk
Hvis du er til det indiske mad, så er indiens, og ikke mindst Pakistan, kendt for deres meget stærke krydderier. Du kender måske Tikka Masala, og måske du har hørt om samosaer, som er meget populære i det indiske køkken. Derudover er karry også et meget populært krydderi, som anvendes i mange forskellige retter. En typisk ret fra Indien kan være ris, en tyk karrysovs, som er stærk tilberedt. Dertil naanbrød og grøntsager til.
Vietnam
Vietnamesisk mad er oftest meget fedtfattig og frisk. Der bruges ofte rigtig mange krydderier, toppet med friske krydderurter og grøntsager. Forårrullen med fedtfattig kød og grøntsager, er også en yderst populær spise i Vietnam. Krydderier, såsom basilikum, koriander og chili med flere, bruges stort set altid i retterne.
Thailand
Har du været i Thailand, vil du ikke kunne undgå Pad Thai. Pad Thai laves i nage forskellige variationer, og indeholder enten nudler eller ris. Mange retter har stærke sovse til, og ofte er sovsen baseret på kokosmælk. Kødtyper er ofte kylling, rejer, og magert oksekød.
Japan
En traditionel spise i Japan kaldes Washoku. Washoku baseres på ris og dashi. Det er en slags suppe af tørret og røget tun. Derefter tilsættes nudler og en masse grøntsager. En anden slags suppe er Miso-suppen, som laves i mange forskellige smagsvarianter. Ej at forglemme, så stammer sushi og sashimi fra Japan. Fisk i mange forskellige afskygninger, og dertil tang og soya, er ikke til at glemme, når man taler om Japan. I det Japanske køkken bruger man sjældent salt, men i stedet bruger man soya.
Smag asiatisk mad på restauranter i Danmark
Lige meget, hvilket asiatisk land man rejser til, så vil man få en masse nye smagsoplevelser. Der findes en masse grøntsager og krydderier, som vi sjældent bruger i det danske køkken. Heldigvis behøver man ikke at rejse udenlands, for ay opleve et ægte vietnamesisk køkkenet, eller måske Thailandsk, for der findes rigtig mange restauranter, i de større byer, hvor du kan få et ægte smagoplevelse. Dertil kan an også finde inspiration på internettet, hvor man selv kan prøve at lave en udenlandsk ret.